background img
banner

Jelatindən istifadə etmək olarmı?

Increase text size Decrease text size

Yəqin ki, jelatin adını eşimisiniz və bilirsiniz ki, bu məmuatdan qida sənayesində istifadə olunur. Qeyd edim ki, o, şəffaf özlü kütlədir, rəngsiz və ya sarımtıl çalarlı olub heyvanların birləşdirici toxumalarından alınır. Jelatinin istifadəsi üçün lazım olan məhsullar: 1. Donuz dərisi 2. İribuynuzlu heyvan dərisinin iç qatı. 3. Sümük qırıntıları. Buna görə də xaricdən gətirilən tərkibində jelatin olan məhsullardan çəkinmək lazımdır. Amma əgər bu jelatin bitkilərdən hazırlansa, ondan istifadə etmək olar. Bu da diqqət olunası haldır. Qidamıza diqqət yetirək!
Bəzi marmeladların və bu tipli qidaların tərkibinə baxın.

Bütün marmeladlar, hökmən haram jelatindən hazırlanmır. Türkiyədən, hətta bizdə istehsal olunan marmeladlar var ki, onlardan istifadə etmək olar (ən azından qeyd olunur.) Bir də onu deyək ki, marmeladın hansı jelatindən hazırlanması məlum olmadıqda ondan istifadə etmək olar. Amma qeyri-müsəlman dövlətlərin jelatindən istifadə etdiyi məmulatlarını yeməməklazımdır

Tarix : 2016-10-08Baxış sayı : 74